Vrije Tijd | Portfolio - Nimor

Vrije Tijd | Drupal | Nimor Portfolio
Gepost op
vrijdag 4 mei 2018 om 10:17
Gepost door
admin@nimor

Aanvankelijk was dit project gestart tijdens mijn stageperiode, ik heb hier 3 dagen aan kunnen werken om de basis uit te werken. (Bootstrap 3 theme, custom subtheme en modules)

Na mijn stageperiode heb ik deze portfolio verder uitgewerkt tot wat hij nu is.

Hoe heb ik dit gerealiseerd?

Eerst en vooral ben ik begonnen met het opzetten van een nieuw Drupal project, nadien heb ik alle nodige modules geïnstalleerd en een eigen bootstrap subtheme (sass) aangemaakt.

Meer info

Verder ben ik dan nog bezig geweest met het aanmaken van inhoudstypes, paragraaftypes, classy paragraaf types en een view voor al mijn projecten.

 

Ik heb ook wat tijd gespendeerd aan het opzoeken van inspiratie over hoe ik mijn website juist zou vormgeven. Qua kleuren wist ik al welke richting ik uitging, maar welke elementen ik in de website wou was nog niet helemaal duidelijk. Al doende kwam de inspiratie dan toch vanzelf, hier en daar zijn er natuurlijk nog wat elementen veranderd dan ze aanvankelijk waren vormgegeven wat meestal wel het geval is al je iets uitwerkt. Zodra ik alle elementen juist had vormgegeven kon ik starten met het stijlen van de hele website.

 

Nadien ben ik gestart met het ontwerpen van mijn logo en header in Photoshop en ben ik verder gegaan met het stijlen van mijn portfolio. Ook heb ik wat extra media breakpoints toegevoegd voor de responsiveness van de website. Verder heb ik ook nog extra secties toegevoegd aan het info.yml bestand voor een slider en google map. Ook wat extra blokken zoals contactgegevens en de laatste 4 nieuwe projecten op de frontpage.

 

Zodra dit allemaal op punt stond was het enkel nog alle test inhoud vervangen door de werkelijke inhoud, zoals al mijn projecten tijdens de opleiding en stage. Omdat de GDPR wetgeving er binnenkort aankomt heb ik mijn portfolio ook zo goed mogelijk geoptimaliseerd voor GDPR.

 

Het resultaat kan je hier dus zelf zien, neem gerust wat tijd om door de website te navigeren.